| 01.親父の「ぼやき」 11月18日 08:35 |

- 塩辛伝授

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一手間
籠太の塩から良く美味しいとお褒めの言葉を頂戴する
この塩辛の秘密を紹介します
いかを求めて皮を剝くとこまでは同じ

このあとがちがう
いかのえんぺらと身の部分の水分を
きれいにタオルかキッチンペーパで拭き取ります
ざるに並べ薄く塩をして一晩干します。

少し太陽にあてるとうまみが増します
(扇風機がなかなかいい)ふゆだとそのままでも十分
かぱかぱの状態なれば細くきります。
(すいぶんをしっかりぬく)

わたは塩をして水分を抜き一晩脱水します
翌日わたは醤油に漬け込みます。

3日目にわたと身を良く混ぜ合わせます
こうすると長持ちしますし
美味しい塩からがで着ます




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コメント(5)

[ 2011-11-19 07:46 ] hitatinotono wrote:
塩辛と会津のお酒・・・また
お寄りいたします~。

[ 2017-04-12 19:10 ] BHW wrote:
I have learn a few good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.

I surprise how so much attempt you put to create this sort of excellent
informative web site.

[ 2017-04-16 15:33 ] BHW wrote:
Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your articles.
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Thank you!

[ 2017-05-03 19:12 ] manicure wrote:
Incredible story there. What happened after? Take
care!

[ 2017-05-19 04:19 ] https://anabelkrumm.wordpress.com wrote:
Your way of explaining all in this piece of writing is in fact
nice, all can easily be aware of it, Thanks a lot.

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